Over het pand

Het pand aan de Kerklaan 1 te Heemskerk is een Gemeentelijk monument en heeft vroeger gediend als verpleeginrichting en kraamkliniek. Toen deze functies werden opgeheven heeft de gemeente Heemskerk het pand vanaf 1982 als muziekschool gebruikt. Een ander deel werd gebruikt voor bewoning en ook de Historisch kring Heemskerk vond er onderdak. In 2018 werd de muziekschool verplaatst naar een nieuwe locatie en heeft de gemeente Heemskerk besloten om het historische pand in een aanbestedingswedstrijd te verkopen aan een partij met het beste plan.

Stichting Woongroep Sint Joseph (ouderinitiatief) en Stichting Goed voor Elkaar (dagbesteding) hebben toen samen een aanbestedingsplan gemaakt en uiteindelijk de aanbestedingswedstijd gewonnen.

Stadsherstel Amsterdam is de koper en de eigenaar van het pand geworden, waardoor de status van het Gemeentelijk monument geborgd is.

Vanaf mei 2020 zal het pand weer een zorgbestemming gaan krijgen. Op de bovenste 3 woonlagen komen 16 huurappartementen en diverse gemeenschappelijke ruimtes, voor mensen met een beperking. De Stichting woongroep St Joseph gaat de 16 appartementen verhuren en koopt de zorg in bij de Zorgspecialist.

Op de begane grond zal Goed voor Elkaar zich gaan vestigen met o.a een lunchroom en een atelier.

Highlight 1

De Zorgspecialist

Onze 24-uurs zorg gaat geleverd worden door de Zorgspecialist

Lees meer
Highlight 2

Goed voor Elkaar

Op de begane grond bevindt zich de dagbesteding Goed voor Elkaar

Lees meer
Highlight 3

Stadsherstel Amsterdam

Stadsherstel Amsterdam, eigenaar van het pand

Lees meer
Nieuwsbericht

Nieuwsbericht

Op 3 februari mochten de toekomstige bewoners van de Kerklaan een kijkje neme...

Lees meer

Woongroep st Joseph bedankt Blond

De bewonersgroep
De bewonersgroep